Tagjaink

Kádár Valéria - vers és novellaíró


 A versklub névadója és  vezetője vagyok. Szerettem volna egy olyan csapatot összehozni akik hasonló ambíciókkal rendelkeznek, akiknek szenvedélyük az irodalom, és nem riadnak meg egy kis műhelymunkától sem.

Több, mint 20-éve írok verseket, 11-évesen érzelmeim titkos kinyilatkoztatására használtam az írást. Kamaszkori szerelmek, vágyak, kudarcok könnyedebb megélésének eszközeként. 2012.10.10.-én jelent meg első verses kötetem Ne nézz többé vissza címmel.Ugyanebben az évben jelent meg Angel című kisregényem is. Számos antológiában megjelent már írásom.

2013-ban már több felkérést is kaptam verseim felolvasására rendezvényeken, a meghívásoknak örömmel teszek eleget..
Irodalmi műhelyekbe és versklubokba járok tudásom bővítése és belső világom gazdagításának céljából. A lelkem szárnyal, mert nagyon szerencsés vagyok. Családom támogat a kibontakozásban. Nem csak verselek és írok, három éve a tárnoki Gaudium kórus tagjaként énekelek a szoprán szólamban.A kórus 2013. júniusában elnyerte a dicséretes aranyfokozatot vegyes kamarakórus kategóriában. Lassan a kórus mottójává válik: "Boldog aki énekel". Érzelmeim kifejezésére több lehetőségem van... így vált teljessé az életem. 2013.július 5.-én beteljesült egy újabb álmom Bella Beáta költőtársammal megalapítottuk az általam elnevezett Ars Poetica Vers és Művészeti klubot.Weboldalam: ide kattintva elérhető!


Csordás Barbara - versíró


Pesti lánynak születtem, 1984. október 20-án. Haza Kápolnásnyékre szinte csak a fejemet lehajtani térek, ahol Vörösmarty Mihály szelleme időnként körbeleng, s ücsörögvén, záporozni kezdenek a betűk a papirosra.
Hivatásom a méregkeverés. Gyógyszerkutató vegyész doktorjelölt vagyok az ELTE TTK-n.
Négy éve kaptam égi ajándékként a költői vénát. Verspályázatokon 2013 januárjától kezdtem részt venni, számos versenyen helyezést értem el (Éden Művészeti Hálózat, AMME Művészeti Egyesület, miskolci Irodalmi Rádió, Alföld Egyesület - Faludy György Irodalmi Műhely). Ezután több antológiában (Ars Poetica Versklub, Barátok Verslista, Garbo Kiadó, Aposztróf Kiadó, Raszter Kiadó, Holnap Magazin, Láncolat Műhely) antológiájában jelentek meg műveim 2013 és 2015 között. Egy versklub és egy íróműhely lelkes és tanulásra éhes tagja vagyok. Irodalmi előképzettségem nincs. Két éve kezdtem komolyabb verstani ismeretekre szert tenni.
Meghívást kaptam 2014 őszén a Muzsikus Rádió Irka című irodalmi műsorába.  Saját weblapomat a kezdetektől vezetem. Eddigi legnagyobb elismerésem a "Szárnypróbálgatók 2015" nemzetközi irodalmi pályázaton elért ezüst fokozat volt.

Weboldalam: ide kattintva elérhető!


Doktor Virág - vers és novellaíró


Egerben születtem és itt is éltem, tevékenykedtem egészen ez év nyaráig, amikor is Budapestre költöztem, főként azért, hogy aktívabban vehessek részt az irodalmi életben. Tizenéves koromban fedeztem föl magamban, hogy az átlagnál jobban vonzódom a művészetekhez, ekkor kezdtem verseket is írni. Verseimmel pályázni különböző irodalmi pályázatokra azonban csak évekkel később kezdtem, többnyire noszogatás hatására, de általában sikerrel. Több közülük megjelent különböző antológiákban (pl. Visszhang, Fordulj a fény felé, Evokációk 2.4., Enigmák, Szó – kincs stb.). A 2012 – es év volt számomra az „ébredés éve”: ez hozta el számomra a változást, amikor eldöntöttem, hogy nem csak magam szórakoztatására írogatok, hanem szélesebb körben is megosztom írásaimat. Elkezdtem irodalmi műhelyekbe, klubokba járni, egyre többször pályáztam írásaimmal, a prózaírásba is belekóstoltam, és azóta már két önálló kötettel is rendelkezem Ébredés (2012) ill. Gondolatfonál (2014) címmel. Idén beneveztem a Petőfi Rádió által meghirdetett dalszövegíró versenyre is és nagy meglepetésemre a sok száz dalszöveg közül az enyém lett az egyike azon szerencséseknek, mely megzenésítésre került. Verseim többsége melankolikus hangvételű, prózáimat pedig a fekete humor és szarkazmus jellemzi. Jelenleg egy általános iskolában és egy nyelviskolában tanítok angol nyelvet, emellett szabadidőmben éneklek (rock, jazz, pop), irodalmi tevékenységekben veszek részt és egy filmes csapat tagja is vagyok, akikkel amatőr kisfilmeket forgatunk.

Bocsi Beáta - felolvasó

Bemutatkozása hamarosan olvasható ... 

Héthy Dominik - zenész

Már három évesen ismerkedtem a zenével, ami azóta az életem részévé vált. Tizenkét éves koromra már közel húsz saját zongoraművet írtam, ezekről stúdiófelvétel is készült. Számos fellépésem volt már. Ezek közül megemlítve 2014-ben az Ars Poetica Versklub Március 15.-ei műsorában szerepeltem Pilisszántón, több alkalommal rendezvényeken a Tárnoki Művelődési házban. Két könyvbemutatón közreműködtem, valamint a tárnoki Gaudium kórust kísértem zongorán több alkalommal adventi koncertjei során.
Jelenleg az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendéke vagyok.


Pócsik Éva - versíró

A világra nyitott, természettudományos beállítottságú ember vagyok, foglalkozásom szerint biológus. Az olvasás kora gyermekkoromtól kezdve nagy élvezet volt számomra, de annak az örömét, hogy gondolataimat én is papírra vetem, először egyetemista koromban éreztem, egy szakítás után. Feltört belőlem egy vers, aztán még egy. A lelkem nagyon megkönnyebbült. Eltettem egy dossziéba a verseket, senkinek nem mutattam meg, az én saját magánügyemnek éreztem őket. Azóta eltelt pár évtized, és időről időre azon kaptam magam, hogy bizonyos élethelyzetekben, pillanatokban nagy örömet okozott, ha érzéseimet papírra vethettem. Aztán az ihletett pillanatok mind gyakrabban jöttek. Az utóbbi két évben - még mindig csak a magam örömére – egyre többet írogattam, amíg egyszer mégis megmutattam egy nagyon kedves barátomnak egy-két versemet. Tőle kaptam azt a biztatást, ami elindított afelé, hogy ne csak a polcon tartsam leírt gondolataimat. Hálás köszönet érte. Egy másik kedves barátom azzal az ötlettel lepett meg, hogy küldjem be a helyi lapba őket. Vettem egy lélegzetet, és … megtettem. Egyik lépés követte a másikat és most itt vagyok.
Az írás öröm, és talán még nagyobb öröm, hogy olyan emberekhez, barátokhoz vezet el, akiknek a társaságával a világ színesebb és szebb. Ez egy olyan fonal, amelyen hozzám is könnyen eltalálnak mások. Az írás kitágítja a világomat, kicsit kibillent önmagamból, a hétköznapokból. Kitekintek, és látom, van másfajta élet, másfajta gondolkodás, másfajta szerelem, nemcsak az, amely az én mindennapjaimat képezi. Látom azt is, hogy nem én vagyok egyedül így mindezzel. Ha a gondolatok, hangulatok, amelyeket a verseimben megfogalmazok, csak néhány ember lelkében is visszhangra találnak, már nem volt felesleges megosztanom őket másokkal.


Cserháti Tímea - grafikus1977. 12.10. –én születtem Budapesten. Már 7-8 évesen sokat rajzoltam az iskolában, de 14 évesen ébredtem rá, hogy nem csak a rajzórán lehet alkotni!

Elkezdtem kutyákat rajzolni egy grafikus műveiről, és egyre jobban belemerültem az alkotás adta csodás érzésbe!

Azután bővíteni kezdtem a témakört. Mindenféle állatot, tájképet készítettem, végül megpróbálkoztam a portrékkal.

Újságok címlapjáról ismert embereket kezdtem rajzolni, még színesben is. Többféle technikával, rajzeszközzel készítettem a képeket, de a kedvencem mégis a fekete-fehér ceruza, szén, vagy tollrajz maradt. Legnagyobb örömömre a 9 éves lányom is érdeklődik a rajzolás iránt, napi szinten csak úgy ontja kis műveit! Ő hozta a kedvet nekem ahhoz, hogy barátaim gyermekeiről készítsek rajzokat ajándékba, ezzel hagyva magamból egy kis darabot a szeretett embereknek.


Most,hogy megismertem Valit, más dimenziók nyíltak meg előttem, és a rajzolás előtt.

Örülök,hogy én is tagja lehetek ennek a körnek, és már nem csak a magam kedvéért rajzolok. 
Alkotásaim megjelentek Kádár Valéria - Meztelen szavak című könyvében, Az idő antológiában és az Ars Poetica Versklub I. antológiájában a Fordulj a fény felé című kötetben, valamint a következő 2015.-ös antológia illusztrálásában is részt veszek.

Pásztor Attila - költőBemutatkozás

Születés. Korai. Bölcső helyt’ óvoda.


Lakás. Egy emelet. Folyosó. Félszoba.

Iskola. Tagozat. Néptánc és népzene.
Szakkörök, rajz, matek. Fizika képlete.
Szerelem. Plátói. Érettség. Diploma.
Táncszínház. Győr. Balett. Egészség: mostoha.
Gyógymódok, reménység. Mesék és költészet.


Templomok, kastélyok, díszítőfestészet.

Kitartás, feltárás. Pihenő, új erő.

Látástól Mikulás. Szenny-mocsok. Ébredő.
Szerelem. Házasság. Infarktus. Elválás.


Új utak Istenhez. Ezért vagyok hálás.

Egyéb iránt…

Rácpentelén, azaz a Duna mentén fekvő rác telepen születhettem volna a középkorban, de mert későbbi ivadék volnék, sikerült Sztálin városát Dunaújvárosra cserélnem.Oskolás koromtól fogva néptáncon növelkedtem, mindazon által ének-zene tagozatra járhattam. Életemnek szerves része volt ekkor a rajzolás is, ám közben a vérembe láthatatlanul szivárgott be a dallamok ritmusa és virágos világa.


Csasztuskák, pamfletek írásával kezdődött irodalmi pályafutásom, bár kamaszkoromig az  ifjúsági könyvtár regényeinek felét volt szerencsém kézbe venni és elolvasni. A kötelezők közül is alig hagytam ki valamit. Kedvencem a Hetvenhét magyar népmese után Karl May, Dékány Andás majd Fekete István, később Tamási Áron lettek. Költészetről még szó se volt.

E lúdtollas hagyomány első komoly szerelmem folytán ért utol. Ez a szerelem pedig a szereplési vágyban tetőzött a Miskolci Nehézipari Egyetem két és fél évszázados selmecbányai hagyományokat őrző és szentélyeket olvasztó tégelyeiben. Szakestélyek műsorába írtunk oktatókat és magunkat is kifigurázó, énekelhető gúnyverseket.

Aztán jött az első valódi, de még mindig plátói szerelem ideje, s az amolyan ragrímes fűzfa- poétizmus fejlettebb változata. Ekkortól kezdtem a Nyugatosok könyveit beszerezni, mert a szülői házban lévő kötetekre nap mint nap szüksége volt édesapámnak. Ekkor fertőzött meg László Zsigmondnak a polcomon porosodó „A rím varázsa” c. akadémikus gyűjteménye.
Neki is láttam saját rímszótár készítésének. Remek agytorna volt. Ekkor úszott a képbe a Népszínház Táncegyüttesének utódjaként debütáló Közép-Európa Táncszínház, melynek magam is tagja valék, s országos turnéjaira gyerekdarabot kellett volna írni. Lázár Ervin helyett. Gyötrelmes próbálkozások után Zalán Tibor segedelmével sikerre vittük a „Mesenincs királyfi” című époszt. Több, mint háromszáz előadás és egy blue-boxos televíziós produkció lett belőle. E zenés mesejáték két további epizódjából a Hétrőfös visszatértét taglaló előadást vallhatom magaménak, a második résszel Tibort bízták meg a koreográfusok. Visszatekintve igen zsenge zönge volt, de majd ötvenszer vitték színre.
Következett a 2007-s esztendőben kiírt, a „Rubophen” cég által patronált költői verseny, amely igazán meghozta az azóta is töretlen alkotói kedvemet, vele egy költözést, egy hirtelen házasságot és válást. E magánéleti zűrök után újra a csend falai közt élem napjaimat, hogy minél több gyümölcs teremjen. Több pályázaton lettem már díjazott.

Kádár Gabriella - szobrász

13 éves koromig Békésen éltem. A középiskolát már Budaörsön a Rózsa utcai Gimnáziumban 1981-ben végeztem el. Huszonöt évesen kezdtem el szobrászkodni. Egy csoda a számomra azóta is. Ajándék Istentől. Ami által én is kapok, és ami által adhatok másoknak én is. A kezdetekben a Ferenczy Körben tanultam rajzolni, mintázni, majd bejártam az Iparművészeti Egyetem előkészítő tanfolyamaira. Nem volt bátorságom abban az időben felvételizni, bármilyen művészeti karra. Mivel azonban dolgoztam óvónőként és van 3 fiam és mindig is szerettem a gyerekeket, gondoltam összekötöm a kettőt, az alkotást és az oktatást. Így elvégeztem a Népi játék és Kismesterség Szakoktató Képzőt, fazekas szakon. Azóta kerámia oktatóként dolgozom, itthon a műhelyemben, és bárhol ahova szeretettel hívnak. 
Jelenleg a Művelődési Házban és a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskolában, valamint időszakonként a Helytörténeti Múzeumban szoktam kézműves foglalkozásokat tartani.
A Budaörsi Művészek Egyesületének tagja vagyok. Számomra sokat jelent ez, sok-sok művészbarát vesz körül.Fabók Endre - költő


1988. május 15-én született Budapesten. Édesapja, Fabók Endre, autóvillamossági műszerész. Édesanyja, Fabók Endréné, született Oroszy Edit, pedagógus. Testvérei, Fabók Katalin, pedagógus és Fabók Mariann, színművész. Gyermekkora óta foglalkozik irodalommal, és képzőművészetekkel, több éven át diákja volt a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskolának. Érettségit 2008-ban szerzett a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban. 2006 óta publikálja írásait az Accordia Kiadó antológiáiban, több verse jelent meg a Napsziget a művészetekért és a Mester és Tanítvány folyóiratokban. Többszörös Savoyai Jenő díjas költő (2005, 2006, 2007). Eddig három önálló kötettel jelentkezett (2007; 2008; 2011). 2008-ban felvételt nyert az ELTE Természettudományi Karának biológia szakára, az egyetemet nem fejezte be.


Ambrus József - költő1966 február 14. én születtem Gyergyószentmiklóson. Már gyerekkoromban öltöttem magamra a poéták szerelmes palástját, és szivárványos tollhegyekkel, a napba írtam, igazmondó füstjeleket. Sosem békít meg a folyamat, mindig lázadtam, és lázadni fogok,( így jelezném önmagam), amíg be nem alkonyul a nap. Tompa emlékezetem, 16 éves koromig kronologizál, amikor új tollamat szegeztem a jövőnek, és néztem magam, hogy miféle rímek dőlnek, hevesen lüktető ereimből…Még nem ismertem az útjelzőket, nem ismertem a lírát, csak amatőr tollam gyűrött papírlapon próbálgattam..  Mögöttem zord évtizedek, irka-firka megunt papírlapok dossziékba csomagolva hevertek könyvespolcom alján. Álmodoztam, hogyan is juthatok előre, „mert aki bátor hátul nem maradhat”…  Ahogy lelkemnek sokáig nem volt kedve, otthont teremteni a dalban, most három éve mondhatom magamra találtam. A Szegedi Tudomány Egyetemen szereztem diplomát… 2012 – ben több antológiában publikáltam,  Sodrásban Antológia 2012,  - Érintések Antológia Holnap Magazin,  Verselő Antológia Irodalmi  „virággyűjtemény”  és ez év őszén megjelent első verses kötetem -Férfi Ének címmel… 2013  - ban újabb antológiák következtek, : - pl. Poet antológia, -  Idő Irodalmi antológia,  - Verselő Antológia 2013  Irodalmi „virággyűjtemény”  - Magyarok Vagyunk Európában, Kortárs versek, iskolai és ünnepi alkalmakra,  Szép versek Antológia, Rím könyvkiadó,  és ősszel megjelent második verseskötetem,  -Kifosztott szépség  címmel. .” Még sok íratlan ötlet lapul bennem iktatlanul”… 


                               „Verseim kapuján kopogtatsz
                               új szót találva az eszmének,
                               valami ősi zene ütemében
                               mindig az fáj ami belül éget”!
 

Nincsenek megjegyzések: