Híreink


2015. október 30. Ars Poetica Versklub októberi találkozó
Tűz és víz antológia felolvasóest

Az Infoszponzor Kft. antológiájának szerveztünk felolvasóestet, amelyben Kádár Valéria klubvezetőnk két alkotása is olvasható. A kötet szerzői közül többen is jelezték részvételi szándékukat, azonban az őszi meghűlések következtében sokan lemondták. Kis létszámmal tartottuk meg rendezvényünket, melynek legnagyobb előnyét élvezhettük: több idő jutott mindenkire. Hosszabb bemutatkozásra volt lehetőségünk, és több alkotást is hallhattunk egymástól. Az antológia szerzői közül nagyobb távolságból is ellátogattak rendezvényünkre. Kolumbán Jenő Misklolcról, Mráz Erzsébet Irma Hajdúnánásról érkezett.
Gyurcsák Gyöngyi emlékezetből is idézett egy több oldalas saját alkotásából. Klubtagunk Doktor Virág nem szerepelt az antológiában, azonban saját kötetéből osztotta meg velünk versben szőtt gondolatait.
Héthy Dominik saját darabjain kívül, Balázs Adrienne zongorajátékában is gyönyörködhettünk. 


2015. október 23. Pilisszántói szereplésVersklubunk nagy örömmel, és élvezettel készült az 56-os megemlékezésre. Pilisszántó faluházában sokan gyűltek össze, hogy megnézzék műsorunkat. Megtisztelő érzés volt, hogy egy nemzeti ünnepen, mint előadó művészek teljes lelkünkkel átéljük a megemlékezés lényegét. A himnuszt és a szózatot együtt énekeltük a közönséggel, a műsor utáni koszorúzáson pedig néhány szót is váltottunk velük. Nagyra értékelték az előadást, és köszönték a megható perceket.

2015. október 2. (szeptemberi) Versklub találkozóA klubélet folytatódik. Új lendülettel, és rengeteg tervvel vágunk neki a 2015-ös folytatásnak.
Szeptember elején felkérést kaptunk ismét Pilisszántó Önkormányzatától, hogy az október 23.-ai műsorra felkészüljünk, és egy ránk jellemző műsort adjunk elő a helyi közösségnek. A felkérést örömmel elfogadtuk, és megkerestük a ránk szabható műsort, amit kissé átalakítottunk. Zökkenőmentesen ment a csapatmunka. Az első megbeszélést szeptemberben megtartottuk, a hivatalos próbát az első versklubtalálkozóra október 2.-ra szerveztük. A próba közben is jöttek az ötletek, mindenki tett hozzá egy kicsit, így lett igazán közös alkotás a műsorunk. 
Az október 23.-i szereplésünk után, a nemrégiben megjelent Tűz és víz antológia ami az Info-Szponzor Kft. kiadványának felolvasó estjét rendezzük meg, amelyben klubvezetőnk Kádár Valéria, és Ambrus József alkotásai is olvashatóak többek között. A zenés esten Héthy Dominik zongoraművei is fokozzák a hangulatot.
Ars Poetica Versklub Antológia bemutató
2014. június 7.-én tartottuk meg a Fordulj a fény felé című antológiánknak a könyvbemutatóját a Budavári Művelődési ház Andrássy termében. A rendezvény előkészületeiben nagy segítséget nyújtott Pásztor Attila, akinek a meghívására Szemerédi Bernadett színművésznő is közreműködött műsorunkban a meg nem jelent szerzők verseinek felolvasásával, énekkel és hegedűjátékával kápráztatta el a közönséget.


Zenei elemekben most sem volt hiány, Doktor Virág aki levelező tagunk Egerből érkezett, és az Ismerős arcok egyik dalát énekelte acapela, zenei alap nélkül. A szülinapos Pásztor Attila saját népdallal készült. Héthy Dominik pedig a zongorajátékával ejtette ámulatba a közönségünket, aki Kádár Valériát is kísérte zongorán egy dal erejéig.

A meleg ellenére kellemes két órás műsor kerekedett, melynek végén dedikáltunk, és szerényen megvendégeltük a résztvevőket.


Az Enigmák 2. antológia könyvbemutatóján jártunk

A Tanítványi Láncolat és az Éden Irodalmi Műhely 2014 május 23.-án rendezte meg az Enigmák 2. antológia könyvbemutatóját. A rendezvényen Bocsi Beáta és Rajki Rita olvasták fel a kötetből kiválasztott kiemelkedő alkotásokat.
Versklubunknak azért volt különleges megjelenni a rendezvényen, mert tagjaink közül sokan neveztek be a Tanítványi Láncolat és az Éden Irodalmi Műhely pályázatára, és így kerültek be műveik a könyvbe. Fabók Endre és Kádár Valéria alkotása már második alkalommal kapott lehetőséget a megjelenésre az Enigmák antológiában. 
Fábián József, Doktor Virág, Kádár Valéria alkotásai is elhangzottak többek közt a műsoron.  
A kötetben Csordás Barbara verse is olvasható. A műsor záró színfoltjaként az Ars Poetica Versklub tagja Pásztor Attila két népdallal örvendeztette meg a közönséget. Megjelentünk nyomtatásban is!


2014 április 28.-tól megvásárolható az Underground kiadónál versklubunk 2014-es /első/ antológiája, ami a Fordulj a fény felé címet viseli. Megrendelhető ide kattintva! Ára:1.600.-

A könyv szerzői:
Ambrus József, Csordás Barbara, Doktor Virág, Fabók Endre, Kádár Valéria, Pásztor Attila, Pócsik Éva

Borítókép és grafika: 
Cserháti Tímea


Könyvbemutató: 
Időpontja:2014 június 7. 10:00
Helyszíne: Budavári Művelődési Ház, Andrássy terem
1011 Budapest, Bem rkp.6.

Verseink virágzó csokrát kívánjuk átnyújtani gyűjteményünkben, miközben lelkünk apró szirmai aranylón ragyogják be olvasóink képzeletét. Reméljük, hogy válogatott műveink között mindenki rátalál a hozzá közelálló témára. Kívánunk a könyvhöz szívből jövő örömöt, melyet az olvasás élménye okoz majd.
Ars Poetica Versklub 2014 áprilisi találkozója

2014 április 25.-én rendeztük meg áprilisi találkozónkat a már megszokott helyünkön. Különleges összejövetelt tartottunk, mivel olyan vendégeknek örülhettünk, mint Szinay Balázs a Comitatus folyóirat főszerkesztője. Először köszönthettük körünkben Fábián Józsefet is, aki készült a rendezvényre, megoldott irodalmi feladattal érkezett, így igazán aktív tagja volt a csapatnak.
Áprilisi irodalmi személyként Márai Sándorról beszéltünk, néhány fontos momentumot megemlítettünk életéről, emellett kiderült, hogy sokunk számára kiemelkedő az irodalmi személyek közül.
Szinay Balázs és Beri Róbert az Enigmák antológia 2. kötetből olvastak fel verseket, de más költők versei közül Tóth Árpád, József Attila is. Arany János Wallesi bárdok című művét Fábián József előadásában hallgattuk meg.
Rendezvényünk hangulata ismét elégedettségre ad okot.


Csordás Barbara 4. helyezett lett egy versíró versenyen
Versklubunk tagjai rendszeresen vesznek részt irodalmi pályázatokon. Legutóbb Csordás Barbara ért el sikert a szigethalmi, Alkotók, Művészek és Művészetpártolók Egyesülete által szervezett "Így írunk mi 2014" amatőr versíró versenyen. 4. helyezéséért oklevélben részesült!


Ars Poetica Versklub 2014 márciusi találkozója2014. március 28.-án gyűltünk össze ismét a Budavári Művelődési házban. A rendezvényt most egy kicsit rendhagyóan, és nem a megszokott formában bonyolítottuk le, viszont így is minden program elemre sor került. Beszámoltunk a március 15. Pilisszántói fellépésünkről, ami mindannyiunk számára élményt jelentett. 
Márciusban született irodalmi személynek Szigligeti Edét választottuk, az ő életéről hallgattunk meg néhány mondatot.
Az irodalmi feladatot ugyan most kevesen oldották meg, azonban így is izgalmas volt a különböző verseket hallgatni ugyanazokra a szavakra, rímpárokra írva. Az újabb feladat megadásánál most ügyeltünk arra, hogy a feladványok irodalmi szövegkörnyezetben is megfelelőek legyenek. 
A kortárs és klasszikus költők versei blokkunkban a közelgő Költészet napja miatt József Attila versekkel is készült Kádár Valéria és Barabás Szilvia is. Csordás Barbara a görög és a római költészetből válogatott verseket erre a találkozóra. 
Saját verseink felolvasása ismét élményt okozott, mert Barabás Szilvia egy különleges prózai írását osztotta meg velünk, Pásztor Attila pedig több versét is elénekelte.
A következő találkozónk a Költészet napján lesz, amikor közösen veszünk részt a József Attila szobornál tartott rendezvényen.  

Az Ars Poetica Vers és Művészeti Klub 1848-as megemlékezése

2014. március 15.-én előadtuk Tavasz van.. Március! című műsorunkat a pilisszántói közönségnek. Az Ars Poetica Vers és Művészeti Klub tagjai közül szerepelt Csordás Barbara, Ambrus József, Pásztor Attila aki egyben a műsor szerkesztője is volt, valamint a klub vezetője Kádár Valéria. Meghívott felolvasónk volt Bocsi Beáta, a zenei hátteret Héthy Dominik biztosította a közösen énekelt népdalokhoz, és saját szerzeményét is előadta. A rendezvényt a helyi polgármester Csicsmanczai Tamásné nyitotta meg aki fel is konferálta csapatunkat. 
Műsorunkat a nézőkkel együtt énekelt szózattal kezdtük. Ragyogó, érdeklődő tekintetek figyeltek bennünket. A népdalok hallatán ismét dalra fakadt velünk a közönség. Reméljük maradandó élményt adtunk irodalmi megemlékezésünkkel a helyi lakosoknak.Ars Poetica Versklub 2014-es második találkozója2014. február 28.-án tartottuk az idei második versklubtalálkozónkat. Új helyünkön a Budavári Művelődési házban. A panoráma terem gyönyörű kilátása hangulatunkat az első pillanattól fokozta. Az idő múlásával sötétedni kezdett, és láttuk a Dunán csillogó Budapest fényeit, a Lánchíd megvilágításáról nem is beszélve.
A már rendszeresen járó tagok mellett két új vendégünk volt Czirják Jolán aki gyönyörű hexametereivel emelte a találkozó fényét, és Barabás Szilvia aki már az irodalmi feladataink megoldásával érkezett, így halhattuk a szavainkra ihletett haiku csokrát is. Érdekes megoldások érkeztek a feladatainkra, azonban szinte mindenki megbirkózott még a legnehezebbnek tűnő rímpárral is.
Februári születésű irodalmi személynek ebben a hónapban Csoóri Sándort választottuk, rövid életrajza mellett a Vesd meg magad című költeménye is elhangzott Kádár Valéria felolvasásában. Más költők versei közül Jolán Faludy György - Óda a magyar vershez című alkotását. Csordás Barbara angol költők verseit hozta.
Találkozónk utolsó óráját a március 15.-i szereplésünkkel kapcsolatos felkészüléssel töltöttük. A műsort Pásztor Attila állította össze. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy ilyen nívós műsorban részt vehetünk. Köszönjük Attilának az előzetes munkát!

A következő találkozóra is megadtuk az irodalmi feladatokat. Sőt már . és április megvan a következő két találkozó időpontja is. Leegyszerűsítettük a dolgot azzal, hogy minden hónap utolsó péntekén lesz majd ezután a Versklub találkozó. Tehát március 28. és április 25.


Az Ars Poetica Versklub Valentin napi rendezvénye

/ kettős könyvbemutató, és felolvasó est /2014 február 14.-én 17-kor került megrendezésre az Ars Poetica Versklub két tagjának Ambrus Józsefnek Kifosztott szépség és Fabók Endrének Bőrkötésben című könyve. A bemutatón a két könyv verseiből válogatott művek felolvasása mellett zenei élménnyel is  kedveskedtünk vendégeinknek. Beri Róbert költő, zeneszerző saját gitárdalait adta elő. A műsor részeként Pásztor Attila az Ars Poetica Versklub tagja tett fel személyre szabott kérdéseket a két szerzőnek, összefüggéseket keresve a két alkotó művei között. 
A felolvasásban Bocsi Beáta is segítségünkre volt, köszönet érte!
A könyvbemutató után Ambrus József és Fabók Endre dedikálta a könyveket. 
Hat órától kezdődött Valentin napi felolvasó estünk, melyen nem csak az Ars Poetica Versklub tagjai, hanem a vendégek is felolvashatták kedvenc szerelmes verseiket más szerzőtől vagy épp saját verseik közül. Az est fényét emelte Kárpule Ferenc hegedűművész romantikus muzsikája. Két szívhez szóló darabot adott elő. Különleges pillanat volt amikor Pásztor Attila saját versét énekelte el. Az estünk végére mindenki szeretet energiával töltődött fel. Reméljük hamarosan újra találkozunk!
Ars Poetica Versklub 2014-es első találkozója

2014. január 24.-én pénteken megtartottuk 2014 első Ars Poetica Versklub találkozóját a Tuborg Csapoló  szeparéjában. A hangulat ismét jó volt. Egyeztettük a Valentin napi rendezvénnyel kapcsolatos feladatokat, mindenki részt vesz majd a rendezvényen.
Most is sor került egy januárban született irodalmi személy bemutatása, Fazekas Mihályra esett a választásunk. Az ő munkásságáról beszéltünk. Januári születésű tagunkat Pócsik Évát is felköszöntöttük verssel és csokoládéval, aki éppen a találkozónk napján ünnepelte születésnapját.
Irodalmi feladatainkat is felolvastuk, majd új feladatokat találtunk ki a következő alkalomra.
Más költőktől is hoztunk verseket. Beri Róbert Sánta Zsolt költőt mutatta be, aki a művészeti csoportjának a tagja, két verset is olvasott tőle. Pócsik Éva Csóri Sándor - Virág vasárnap című művét, Csordás Barbara Teller Ede cím nélküli versét, Pásztor Attila Szilágyi Hajnalka - Csillagkorom című művét hozta. Kádár Valéria  a Poet.hu-ról böngészett, Kormányos Sándor - Őszi szél című versét olvasta fel.
A következő találkozó időpontja 2014. február 28. 17:00, azonban addig még találkozunk a Valentin napi rendezvényen 2014. február 14.-én.


Ars Poetica Versklub (7.) karácsonyi találkozója


2013. december 13.-án öt órakor kezdtünk összegyűlni a helyszínen ami ismét a Tuborg csapoló volt. Kipakoltuk az asztalra a finomságokat, Szalma Lilla ígéretéhez híven sütött nekünk édeset. Még szinte langyos volt amikor ettünk belőle. Nagyon örültem, mert az irodalmi feladatokkal mindenki megbirkózott, így sok szép karácsonyi hangulatú verset ihletett meg a feladvány.
Nem maradt ki a szülinapos irodalmi személy bemutatása sem. Tóth Krisztina író, költő műfordítóról beszélgettünk, és felolvastuk Szilveszter című költeményét is.
Közben új vendégeink érkeztek Csordás Barbi és Ambrus József személyében. Saját műveiken kívül Barbi Arany János Fülemile című versét hozta, Kovács Zsuzsi Ady Endre – Karácsony-Harang csendül című versét olvasta, Kádár Valéria Kosztolányi egyik karácsonyi versét olvasta fel.
A forralt bor illata, a baráti beszélgetések, Pásztor Attila éneklése igazán hangulatossá tette az estét. Új irodalmi feladatokat is kitaláltunk, találkozunk jövőre is!Ars Poetica Versklub 6. találkozója

2013.11.15.-én megtartottuk a 6. Ars Poetica Versklub találkozót. Eseménydús volt, és már-már azt mondhatom baráti hangulatban telt. 
Novemberi születésű irodalmi alaknak most Kertész Imre Nobel-díjas és Kossuth-díjas magyar írót, műfordítót választottam. Néhány információt felolvastam életrajzából, majd a résztvevők hozzátettek egy-egy gondolatot. 
Beri Róbert kortárs költőt mutatott be röviden, Jónás Tamás verseit olvasta fel.
Más alkotók verseit is meghallgathattunk. Pócsik Éva - Varró Dániel Tavaszi szonett, Szalma Lilla Edmund Spencer - Homokba írtam kedvesem nevét, Én Tóthárpád Ferenc - Ének züllött asszonyomhoz című versét olvastam fel.
Saját verseinket olvasva rengeteg új dolgot tudtunk meg egymásról. Attila elénekelte egy népdal dallamára írt versét, ami számomra nagyon nagy élmény volt, és hatalmas meglepetést okozott. Robi egy régi versét is elhozta, amit az első múzsájához írt. A mű stílusa eltért a tőle megszokottól. Éva egy hajléktalanhoz szóló versét is meghallgathattuk, ami fájó igazságtartalma miatt számomra megrázó volt. Lilla verset írt a bokaszalag szakadásáról, és megosztotta velünk. Zsuzsi szerelmes lelkét nyitotta meg felénk.

Az irodalmi feladatok közül inkább a megadott szavakkal való versírással próbálkozott a csapat! Érdekes módon a ragrímzűrrel is megbirkózott minden versíró aki eljött, és Kránitz Laura is, aki nem tudott részt venni a találkozón. Laura versét ismét Beri Róbert olvasta fel.
A következő találkozóra már adventi időszakban kerül sor. Ezért ünnepi hangulatú verseket fogunk írni. Irodalmi feladatainkban kimondottan az ünnep hangulatát idéző szavakat választottunk.Ars Poetica Versklub 5. találkozója

2013. október 18.-án pénteken megtartottuk 5. találkozónkat a Café Archibald kávéház különtermében. Új szokást vezettünk be, minden hónapban megemlékezünk majd egy épp abban a hónapban született irodalmi személyről. Most Ráday Gedeonról emlékeztünk meg, aki meghonosította a rímes-időmértékes versformát (Ráday-rím). Műveiből 42 vers maradt fenn. Ebből a Sóhajtás című verse hangzott el.

Más költők verseit is meghallgathattuk egymás előadásában, Pásztor Attila: Nemes Nagy Ágnes - Vihar című művét, Pócsik Éva: Kányádi Sándor - Kaland című művét, Szalma Lilla: szintén Nemes Nagy Ágnestől olvasott fel egy verset - A szomj címmel.
Ismét vendégül láttuk körünkben Beri Róbertet aki egy Poet évkönyvből Széchenyi Barbara versét és rövid bemutatkozását olvasta fel. 
A versek között eszmecserét folytattunk irodalmi témákról.
Kellemes meglepetést okozott, hogy Attila az egyik irodalmi feladatunkat milyen remekül oldotta meg, sőt olyan vers született a megadott szavakból, amelynek érzelmi mondanivalója könnyeket csalt a szemembe. 
Lilla önmaga által alul becsült versei szintén megleptek bennünket, elégedettségünket tapssal jutalmaztuk. Zsuzsi haikuk írásában bontakozik ki mostanság, ebből kaphattunk ízelítőt tőle. Kránitz Laura versét Róbert, Vaskó Ági versét Attila olvasta fel, ők nem voltak jelen a találkozón, ám az irodalmi feladatokkal ők is megörvendeztettek bennünket.


Kedves Tagtársaim! 


Arra Gondoltam, hogy megosztozom veletek az örömömben. A mellékelt képen lévő könyv itt van mellettem és nemrég olvastam el belőle Kádár Valika szép verseit. Számomra dupla öröm, hogy most már harmadszorra jelenik meg Antológia, amiben mindkettőnk írásai szerepelnek. Mivel oda sem tudtam el menni kifaggattam Valériát, hogy milyen volt a szeptember 28.-án délután megtartott Holnapmagazinos találkozó? Ő nagy lelkesedéssel és örömmel mesélte el, hogy kellemes helyen rendezték meg az olvasó-író találkozót. Sok kortárs írót ismerhetett meg személyesen. Joó Gábor tolmácsolásában számtalan kitűnő írás hangzott el. Nagy örömmel vette át az antológiát és már is elhatározta, hogy oda abba a kellemes Cafeba visszatér. Amit örömmel olvastam, hogy a következő és lehet hogy az azután való találkozókat ott lehet majd megtartani.

/ Tátos Gyöngyi /


Ars Poetica Versklub 4. találkozója


Az Ars Poetica Versklub 4. találkozóját 2013. szeptember 20.-án rendeztük meg a Nagymező utcai Tuborg Csapólóban immár második alkalommal.
Új alkotók is eljöttek Szalma Lilla és Bakos Kriszti személyében, aki üde színfoltjai voltak a rendezvénynek. Örömmel láttuk vendégül ismét Beri Róbertet aki remek témákat dobott fel a versek közötti pihenőidőben. Fabók Endrének külön köszönet, hogy felidézett egy Jókai művet, amit gyönyörűen elő is adott fejből.

Az előző irodalmi játékunkra a jelen nem lévők verseit is felolvastuk.Kránitz Laura versét Beri Róbert, Vaskó Ági versét Szalma Lilla, Tátos Gyöngyi és Kerékgyártó László versét én magam olvastam fel. Köszönöm, hogy elküldték műveiket, mert mindenkinek értékes versei születtek a megadott szavak segítségével!
 
 

Idő antológia


2013 szeptember elején vehettük kezünkbe az Info-Szponzor Kft. legújabb tematikus antológiás kötetét. A kiadvány az Idö Irodalmi antológia címet kapta.  A könyvben az Ars Poetica Vers és Művészeti klub tagjai közül Tátos Gyöngyi Az erő című verse és A diófák című novellája olvasható, Kádár Valéria Néma idő, Elfeledve és Az út című  versei, amelyből kettőhöz Alberti Györgyi készített képe és Cserháti Tímea két képe az időről is megtalálható. A művek mellett tagjaink rövid fényképes bemutatkozása is olvasható. 

Ars Poetica Versklub harmadik találkozója

2013. augusztus 23.-án rendeztük meg az Ars Poetica Versklub harmadik találkozóját, melynek helyszíne a Nagymező utcai Tuborg Csapoló adott otthont.
A harmadik találkozó családias hangulatban telt kis létszámban hat fővel, viszont remek verseket hallhattunk, és új emberekkel ismerkedhettünk meg. Büszke vagyok, hogy ilyen tehetséges emberekkel vagyok körülvéve. Valójában ami a legnagyobb pozitívum számomra az a kisugárzás ami mindenkiből árad... az egymás iránti tisztelet, az irodalom szeretete, és nagy fokú figyelem. Talán az alacsony létszámú találkozók ezért is eredményesek, mindenki intenzíven figyelt a másik mondanivalójára, versére. Felolvastuk azokat a verseket is akik nem tudtak eljönni, de megoldották a versírást a megadott szavakból, sőt nem csupán megoldották, hanem gyönyörű műveket alkottak a megadott szavakkal.
Elhangzott Sunil - Félárbócon című verse Vaskó Ági előadásában, Bakos Erika - Tabuk nélkül című műve is többek között, Alberti Györgyi pedig egy Kovács Ákos verset is hozott Nincsenek angyalok címmel.

A versklubbon elhangzott versek olvashatók az oldalunkon.
Köszönet minden résztvevőnek az közös élményért!
Különdíjas lett Vaskó Ági

A Kreatív Költőnők Klubja - KKK Kató Marianna díj szójátékában versklubunk tagja Kránitz Laura különdíjat nyert Vízió című versével.Különdíjas lett Kránitz Laura

A Kreatív Költőnők Klubja - KKK Pilla - SM - Bakos díj szójátékában versklubunk tagja Kránitz Laura különdíjat nyert Vízió című versével.
Pályázati eredmény


Tagjaink közül sokan indulnak irodalmi pályázatokon, hogy megméressék  tudásukat. Tátos Gyöngyi is rendszeresen ragadja meg az ilyen lehetőségeket, ami eredményeket is hoz a számára. A legújabb hírek szerint Gyöngyi a Holnap Magazin Tollforgató pályázatán a zsűri, és a szavazatok alapján is nyert, így kétszeres díjazott lett júliusban. Vihar című története a Holnap Magazin oldalán ide kattintva! olvasható.
Gratulálunk az elismeréshez!


Ars Poetica Versklub második találkozója


2013. július 26-án megrendeztük a második Ars Poetica Versklub találkozót Budapesten a Mozsár kávéházban. El sem
hiszem, de valóban érdemes volt. Az első is sikeres volt, de valamivel több volt attól, hogy egy picit már ismertük egymást a tagokkal, és számomra még értékesebbnek tűnt attól, hogy eljött Alberti Györgyi festőművész és Beri Róbert az Éden Művészeti Hálózat vezetője  is, akik közel állnak hozzám, az aranyszívű Tátos Gyöngyiről nem is beszélve aki készült, és az egyik versem fel is olvasta. Bevallom meg is hatódtam kissé, hisz váratlanul ért ez a kedves gesztus.
Új tagként köszönthettük Sohonyai Attilát, aki Tolna megyéből utazott fel Budapestre a találkozó kedvéért.
Az előző találkozón megadott szavakból briliáns versek születtek. Ezeknek a felolvasását követte a kortárs és híres költők műveinek felolvasása. Kránitz Laura Dékány Róbert Talán volt című versét hozta, Szabó Lőrinc - Semmiért egészen című művét adta elő hatalmas átéléssel, Bella Beáta Tóth Árpád - Lélektől lélekig című versét olvasta fel.
Szinte mindenki hozott saját verset is. Így felolvastuk azokat is. Pável Colton István kérésére kicsit elmélkedtünk azon a kérdésen, hogy "mi a vers". Érdekes válaszok érkeztek... / hogy számomra mi a vers, a lélek tükre ami a papírra vetül... /
A második találkozónk is tartalmasra sikeredett a tíz fővel, bízzunk benne, hogy a következő alkalommal hasonló létszámmal ülünk majd egy asztalt körbe.


Ars Poetica Versklub első találkozója


2013. július 5-én pénteken megtörtént a klub első találkozója, melynek a Broadway Klub adott otthont ez alkalommal. Megtörtént az első tagok jelentkezése is. Örömünkre szolgált, hogy Bella Bea és jómagam (Kádár Valéria) olyan csapatot hoztunk össze akikben nem csupán az irodalom szeretete, hanem az egymás iránti szimpátia és tisztelet is közös. 
Rövid bemutatkozásunk után egymás verseiben gyönyörködtünk, és a kortárs irodalomból szemezgettünk. Elhangzott Zalán Tibor néhány verse Bella Beáta előadásában. Már az első pillanattól baráti hangulat lengte körbe a helységet, és a sok különböző stílusú vers meghallgatása változatos élményt okozott mindannyiunkban. Pável Colton István remek elemzései, és verstani mondandója igazi műhely hangulatot teremtett. Kránitz Laura versei remekül példázták, hogy rövid versnek is lehet hatalmas mondani valója. Vaskó Ági elhangzott művei könnyen emészthetőek voltak, és tele voltak szeretettel. Mucha Tamás felolvasta Zalán Tibor Terc című verse ihlette saját művét. Ismertettem néhány irodalmi pályázatot amelyen indulni lehet a közeljövőben. Egy játékot is indítottunk, 14 sorsos verset kell írnunk a tagok által megadott szavakból a második klub eseményre.
Tartalmas és emlékezetes néhány órát töltöttünk együtt áldozva az irodalom oltárán. Már várjuk a következő találkozót, és a remek verseket.


Nincsenek megjegyzések: